fbpx

Luftige kanelsnurrer

Fantastiske som ferske eller rett fra fryseren ved overraskende besøk

14 dl hvetemel
50 gram gjær (tørrgjær)
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 dl sukker
5,5 dl melk
1,5 dl RO Naturell Rapsolje

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet. Tilsett melken som er varmet opp til 37 grader og deretter tilsett RO Naturell Rapsolje.
Deigen arbeides i 10 min. Sett den så til heving til den blir dobbel størrelse ca. 1 – 1,5 time.
Dekk til bollen, da går hevingen raskere.

Gjør klar fyllet:
Rør sammen 100 gram romtemperert smør, 1 dl sukker, 1 ts kanel

Elt deigen lett sammen. Del den i 2 emner.
Kjevl ut deigen til en rektangulær plate på 25x50 cm. Smør på halvparten av fyllet og rull
sammen. Skjær ca. 3 cm tykke skiver, og sett dem på et stekebrett med bakepapir på.
Gjør det samme med deig nr. 2. Hev dem igjen. Pensle dem med egg og strø på perlesukker.
Stekes ved 225 grader i 8 – 10 min.