Luftige kanelsnurrer
Fantastiske ferske, men også svært gode rett fra fryseren ved et overraskende besøk
14 dl hvetemel
50 gram gjær (tørrgjær)
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 dl sukker
5,5 dl melk
1,5 dl RO Naturell Rapsolje
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet. Tilsett temperert melk (37 grader) og deretter tilsett RO Naturell Rapsolje.
Deigen arbeides i 10 min. Sett den så til heving til den blir dobbel størrelse (ca. 1 – 1,5 time).
Dekk til bollen, da går hevingen raskere.
Gjør klar fyllet:
Rør sammen 100 gram romtemperert smør, 1 dl sukker, 1 ts kanel
Elt deigen lett sammen. Del den i 2 emner.
Kjevl ut deigen til en rektangulær plate på 25x50 cm. Smør på halvparten av fyllet og rull
sammen. Skjær ca. 3 cm tykke skiver, og sett dem på et stekebrett med bakepapir på.
Gjør det samme med deig nr. 2. Hev dem igjen. Pensle dem med egg og strø på perlesukker.
Stekes ved 225 grader i 8 – 10 min.