fbpx

Luftige kanelsnurrer

Fantastiske ferske, men også svært gode rett fra fryseren ved et overraskende besøk

14 dl hvetemel
50 gram gjær (tørrgjær)
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 dl sukker
5,5 dl melk
1,5 dl RO Naturell Rapsolje

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet. Tilsett temperert melk (37 grader) og deretter tilsett RO Naturell Rapsolje.
Deigen arbeides i 10 min. Sett den så til heving til den blir dobbel størrelse (ca. 1 – 1,5 time).
Dekk til bollen, da går hevingen raskere.

Gjør klar fyllet:
Rør sammen 100 gram romtemperert smør, 1 dl sukker, 1 ts kanel

Elt deigen lett sammen. Del den i 2 emner.
Kjevl ut deigen til en rektangulær plate på 25x50 cm. Smør på halvparten av fyllet og rull
sammen. Skjær ca. 3 cm tykke skiver, og sett dem på et stekebrett med bakepapir på.
Gjør det samme med deig nr. 2. Hev dem igjen. Pensle dem med egg og strø på perlesukker.
Stekes ved 225 grader i 8 – 10 min.

  • Utsøkt aioli

    Oppskrifter
  • Luftige kanelsnurrer

    Oppskrifter
  • Saftig sjokoladekake

    Oppskrifter
  • Sunnere vafler

    Oppskrifter
  • Utsøkte blåbærmuffins

    Oppskrifter
  • Lekker gulrotkake

    Oppskrifter