fbpx

Martines grovbrød

Prøv Martines grovbrød med økologisk rapsolje!

Oppskriften gir 2 brød
Fordeig
2 dl sammalt hvete
2,5 dl havrekli
1 dl linfrø
2 ts RO Naturell Rapsolje
4 dl vann
½ dl appelsin juice

Hoveddeig
450 g mel
1 dl vann
½ dl RO Naturell Rapsolje
1 ts sukker
1 ts salt
1 pk fersk gjær

  • For at grovbrødet skal bli luftig og godt er det viktig å lage en fordeig. Dette gjør at de grovekornproduktene får mulighet til å mykenes opp, og fungerer bedre i en deig. Start med å blande havrekli, sammalt hvete og linfrø. Bland dette sammen med vann, olje og appelsinjuice. Dette kan gjøres for hånd eller i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile i 30 minutter.
  •  
  • Mål opp mel og tilsett sukker og salt. Bland gjæren ut i vann og oljen.
  • Deretter tilsetter du mel-blandingen og vannblandingen til fordeigen.
  • Dette skal eltes sammen i gode 5 minutter. Hvis du bruker en kjøkkenmaskin burde du bruke lav hastighet for å unngå høy kjernetemperatur til deigen. Når du er ferdig skal deigen slippe taket fra bollen.
  • Etter eltingen settes deigen til heving i 40-60 minutter.
  • Når deigen har hevet i deler du den i to, og former hver de til brød og legger de i en smurt brødform (Du kan både bruke 1L eller 1,5 L brødform).
  • Brødene skal nå etterheves til dobbelt størrelse. Ca 1 time.
  • Stek brødene på nederste rille på 220 grader i 35-40 minutter. Hvis du bruker en 1,5 L form skal brødene bare stekes i 30 min.

Hemmeligheten bak gode brød er tid. Du kan gjerne la brødene heve og eltes enda lengre, for å få enda luftigere brød.

  • Brød

    Oppskrifter
  • Utsøkt aioli

    Oppskrifter
  • Luftige kanelsnurrer

    Oppskrifter
  • Saftig sjokoladekake

    Oppskrifter
  • Sunnere vafler

    Oppskrifter
  • Utsøkte blåbærmuffins

    Oppskrifter
  • Lekker gulrotkake

    Oppskrifter